Succes van De Arendshoeve verder uitbouwen

Vlnr: chef-kok Marcel Hardijzer, Lisanne van Erk en Wilco Scheer. Op de achtergrond vlnr: Jacky Scheer, Ad Scheer en Lenie van Oosterom. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Hotel-restaurant De Arendshoeve in Bergambacht gaat over in andere handen. De Lekkerkerkse horecaondernemers Ad en Jacky Scheer hebben daarover overeenstemming bereikt met eigenaar Jan Verburg.

De Arendshoeve heeft zich de voorbije tweeënhalf jaar ontwikkeld tot een goedlopend hotel-restaurant. Met dank aan directeur Ron Pelgrim die zich met zijn hele ziel en zaligheid inzette om zowel de particuliere, de zakelijke als de leisure-markt te interesseren voor een verblijf in het fraaie, midden in de Krimpenerwaard gelegen hotel. “Ik denk dat we daar uitstekend in geslaagd zijn”, zegt Pelgrim. “Voor mij is deze overname een mooi moment om het stokje over te dragen. Ik heb hard gewerkt om De Arendshoeve terug op de kaart te zetten. Nu die klus er op zit ga ik op zoek naar een nieuw project. De Arendshoeve is er klaar voor om door een lokale ondernemer gerund te worden.”

Pakket
Voor Ad en Jacky Scheer betekent de overname van De Arendshoeve een completering van hun vijf horecazaken omvattende organisatie. De Lekkerkerker heeft ook Partycentrum Amicitia (Lekkerkerk), Lunchroom Huisje van de Zeeuw (Lekkerkerk), Het Kwartier (Stolwijk) en Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen (Bergambacht) in zijn ‘pakket’. “We zijn nu centraal in de Krimpenerwaard in alle segmenten vertegenwoordigd”, stelt Ad Scheer vast. “Enkele jaren geleden speelde bij mij al eens de gedachte om De Arendshoeve over te nemen. Het kwam er toen niet van. Nu wél! Het is aan ons om het succes van dit goedlopende hotel-restaurant verder uit te bouwen. Dat gaan we doen met een gemotiveerd en uitstekend geoutilleerd team. De Arendshoeve staat voor gastvrijheid, stijlvolle ambiance, kwaliteit, mooie welnessfaciliteiten en overheerlijke gerechten. Dat gaan we uiteraard zo houden. We voegen daar fris elan aan toe, met jonge en goede medewerkers op spilfuncties binnen de organisatie. Lisanne van Erk gaat het hotel runnen, Wilco Scheer wordt chef-bediening en Marcel Hardijzer blijft onze voortreffelijke chef-kok. Zelf ben ik eindverantwoordelijk en heb ik volledig overzicht over onze vestigingen.”

De overname van De Arendshoeve impliceert dat het kantoor van Scheer’s holding van het in Lekkerkerk gelegen Partycentrum Amicitia naar Bergambacht verhuist. “Maar dat is dan ook het enige dat verandert in Amicitia”, voegt Ad Scheer er aan toe. “We blijven ook daar de faciliteiten en service bieden die de mensen van ons gewend zijn. Lenie van Oosterom krijgt straks de dagelijkse leiding in Lekkerkerk. Een vertrouwd gezicht dus, want Lenie werkt al vele jaren voor ons.”

Voor Huisje van de Zeeuw heeft de bedrijfsuitbreiding met De Arendshoeve één consequentie. De restaurantfunctie in de avonden komt te vervallen. Doordeweeks overdag blijft ‘Het Huisje’ gerund worden door Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking zinvolle en prettige dagbesteding bezorgt. SDK is en blijft ook actief rondom De Arendshoeve en Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen (waar de deelnemers hovenierswerkzaamheden uitoefenen) en in Het Kwartier (horecadagbesteding doordeweeks overdag).

Laat een reactie achter