Grand Opening expositie Marco Bakker

Expositie dorps- en stadsgezichten Krimpenerwaard van start in De Arendshoeve

Van april tot het einde van 2020 trekt kunstenaar Marco Bakker door de Krimpenerwaard met zijn expositie ‘Krimpenerwaard — in de voetsporen van Otto Dicke’. Hij tekende in september en oktober vorig jaar 18 dorps- en stadgezichten in de Krimpenerwaard die tekenaar Otto Dicke in 1954 ook al had getekend, vanaf exact dezelfde plek gezien. Deze 18 plekken liggen verspreid over de Krimpenerwaard en de reizende expositie is in de loop van het jaar ook verspreid over de Krimpenerwaard te zien, op zes verschillende locaties, in Bergambacht, Ammerstol, Lekkerkerk, Schoonhoven, Haastrecht, en Krimpen aan de Lek. Tijdens de expositie kunnen de bezoekers de tekeningen van Bakker uit 2019 en Dicke uit 1954 met elkaar vergelijken. In die vergelijking zitten eigenlijk twee verhalen: die van 65 jaar aan veranderingen in de Krimpenerwaard en het verhaal van twee kunstenaars die op hun eigen manier hetzelfde onderwerp benaderden.

De officiële start van de door de Krimpenerwaard reizende expositie vindt plaats op de eerste locatie, in de Serre van hotel-restaurant De Arendshoeve in Bergambacht op zaterdag 4 april 2020, vanaf 13.00 uur. Burgemeester Roel Cazemier zal daar om 13.30 uur de expositietournee openen. Naast genodigden zijn belangstellenden daar van harte welkom om de expositie te bekijken, tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Zie voor meer data en locaties van de reizende expositie ‘Krimpenerwaard — in de voetsporen van Otto Dicke’ de website aspectusaurei.nl.