Culturele uitjes dichtbij De Arendshoeve

Rondom Hotel & Restaurant De Arendshoeve zijn voldoende mogelijkheden voor een cultureel uitje. Zo ligt bijvoorbeeld Molen Den Arend op 200 meter van De Arendshoeve en is er in de molen een winkeltje dat bezocht kan worden.

Ook zijn er natuurlijk verschillende musea in de buurt van De Arendshoeve en in de omliggende steden te vinden. Bekijk hier onder al onze culturele tips!


  Molen den Arend

  De uit 1869 daterende molen is uniek in de Krimpenerwaard en gezichtsbepalend voor Bergambacht. De molen kan ook bezocht worden!

  Kaasboerderij Schep

  Dagelijks worden op Kaasboerderij Schep ruim 500 melkkoeien gemolken. Zelf een kijkje nemen bij het melken van de koeien is ook mogelijk.

  Kaasboerderij Hoogerwaard

  Een familiebedrijf gevestigd in een oude boerderij uit 1600. Op deze boerderij maken ze Goudse Boerenkaas van rauwe melk, welke verkocht wordt in de boerderijwinkel.

  Kaasboerderij De Twee Hoeven

  De Twee Hoeven is een melkveehouderij en kaasmakerij aan de Steinsedijk te Haastrecht. Al meerdere generaties lang boert de familie den Boer op deze boerderij.

   Zilverstad Schoonhoven

   Aan de brede rivier de Lek ligt een kleine stad met een heldhaftig verleden: Schoonhoven. Het stadje is vooral bekend om zijn zilverindustrie.

   Zilvermuseum Schoonhoven

   Een bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven betekent een leuk, interactief en leerzaam uitje voor jong en oud.

   Meesters van de Zilverstad

   Sinds 2018 is de eeuwenoude Veerpoort van Schoonhoven weer toegankelijk voor publiek, en in gebruik als sieradengalerie Meesters van de Zilverstad.

   Schoonhovens Edelambachtshuys

   Een uniek gebouw, met een unieke inhoud, in een unieke stad. Het Schoonhovens Edelambachtshuys is gevestigd in de voormalige Joodse synagoge.